Medisch Pedicure Eelde Paterswolde

Geef uw voeten de aandacht die ze verdienen.

Overige Risicovoet:

Reumatische aandoeningen,

Mensen met reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, overige vormen van artritis (gewrichtsontstekingen) maar ook artrose (gewrichts-slijtage), hebben vaak moeilijke voeten om te verzorgen of kunnen dit zelf niet meer goed omdat hun handen dit niet toelaten. 

De voeten vertonen vaak een afwijkende stand, zoals platvoeten, knik- of spreidvoeten. Ook de tenen veranderen van stand, de zogenaamde klauw- of hamertenen. De behandeling van mensen met een reumatische aandoening wordt vaak vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

 Verlamde voeten of spasticiteit van de voeten

Voor mensen met verlamde voeten of spasticiteit van de voeten en/of ledematen is het vaak niet mogelijk om de voeten zelf te verzorgen. De medisch pedicure komt bij u thuis, zodat u in uw eigen (rol) stoel kan worden behandeld.

Oudere voet,

Een "oudere" voet kan al beginnen bij het 40e levensjaar, en treden de eerste veranderingen op die met ouderdom te maken hebben. Bijvoorbeeld een verminderde doorbloeding van de nagelwortel, waardoor de conditie van de nagel verandert, de banden, de pezen en de spieren verliezen hun elasticiteit.

Vaak gaat de kwaliteit van de huid en de nagels door ouderdom en-of onderliggende ziekte(n) achteruit.  Ook het gevoel in de voet(en) kan verminderen.  Daar komt ook bij dat ouderen de voeten vaak niet zelf meer bij kunnen houden door lichamelijke beperkingen.  Het gevaar hiervan is dat er verwaarlozing van de voeten kan ontstaan.

 

 Verwaarloosde voet,

De definitie van verwaarloosde voeten is; Voeten waar geen of te weinig aandacht aan geschonken is. Ten aanzien van verzorging en -of behandeling.  Verwaarlozing kan zich uiten in diverse vormen en gradaties.

Verwaarlozing van voeten zien we niet alleen bij ouderen, maar ook bij daklozen, en zelfs bij de jeugd die weinig of niets aan voetverzorging doet.

De medisch pedicure is geschoold in het verzorgen van deze (risico)voeten.